ll nono di Giacomo

Wat is nu eigenlijk het verhaal achter De negende van Giacomo?

Giacomo is een biologische kleinschalige olijfboer uit het noorden van Toscane. Jaarlijks helpt zijn goede vriend uit Nederland mee met het handmatige oogsten van ruim 800 olijfbomen.

Giacomo hoorde dat zijn vriend lijdt aan DFNA9, een erfelijke aandoening en het gehoor en evenwicht ontneemt. Toen hij vernam dat met geld geld voor onderzoek deze aandoeningeenvoudweg is te stoppen, kwam hij in actie.

Met een oogst van zijn beste olijven maakte hij “Il nono di Giacomo” – een gelimiteerde editie eerste klas olijfolie. 

De olijfolie werd geschonken door enkele gulle gevers waardoor vrijwel de gehele opbrengst ten goede komt aan stichting ‘De negende van …’.

De olie wordt don door de stichting ‘De negende van …’ zelf geoogst, getransporteerd, gebotteld en gedistribueerd voor een verkoopprijs van € 9,99.
Kostprijs per stuk: flesje, schenkdop, krimphuls en etiket komen op € 0,99. De resterende opbrengst van € 9, – gaat in zijn geheel naar de stichting kas. En dat voor een prachtig biologisch product.

Met de opbrengst van ‘Il nono di Giacomo’ wordt belangrijk onderzoek mogelijk gemaakt.

Stichting de Negende van is op zoek naar verkooppunten in Nederland en België.
Neem contact op met: 
info@denegendevan.nl 

rocvantwente

ROC van Twente is een ondernemende school voor middelbaar beroepsonderwijs in Hengelo. Ondernemend onderwijs wordt in the MBO College voor Commercie & Ondernemen waar studenten gecontroleerd een mini-onderneming te starten.

“MVO (maatschappelijk verantwoordt ondernemen) is een van de bedrijfsdoelstellingen. Dit alles om geld te genetisch onderzoek naar een oplossing voor DFNA9 mogelijk te maken. Binnenkort zullen de studenten met nadere berichtgeving komen. 

Momenteel zijn studenten in Italië om streekproducten in te kopen voor de minionderneming. De producten worden door Bolk transport belangeloos naar Nederland vervoerd. Zodra de producten te koop zijn zullen we hier melding van maken.