Kom in actie voor

De negende van … Roos

Op 5 en 6 september 2020

De negende van… heeft de afgelopen jaren door vele acties, donaties en verkopen belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar DFNA9 ondersteund. Zo ook het afgelopen jaar door een schenking van € 67.500,- voor een specifiek DFNA9 onderzoeksmodel.

Dit is hard nodig om sneller een toekomstige therapie binnen handbereik te krijgen. Maar helaas drogen onderzoeksbudgetten langzaam op. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen.

Een van die momenten om met een grote groep mensen op te staan en voor een prestatie een donaties te vragen, is wel tijdens de Tilburgse Ten Miles. Maar Corona strooit ook hier roet in het eten doordat het evenement nu is afgelast.

Maar Roos kwam met een super idee. Waarom niet allemaal tegelijk een solo run waarbij iedereen is verbonden middels een app? Zo kan iedereen zijn persoonlijke wandel, hardloop of fiets prestatie laten volgen en delen met vrienden en kennissen en dus potentiële donateurs. Roos bedacht hier het volgende op: in de handige app van Strava (hiermee volgt je telefoon je prestatie via gps en is deze zichtbaar voor donateurs) is het mogelijk een community aan te maken welke we de naam De negende van… hebben genoemd. Hoe werkt dit:

Stap 1 om deel te nemen aan deze actie die plaatsvindt op 5 en 6 september meld je jezelf eerst aan door een mail te sturen aan arthur@denegendevan.nl

Laat in je mail meteen weten wat je van plan bent te gaan doen op 5 of 6 september (hardlopen, wandelen, fietsen etc.) en welke afstand je wil bereiken alleen of samen en in welke plaats.

Stap 2. Na je aanmelding ontvang je van Rosan een link om jezelf aan te melden voor Strava zodat je wordt opgenomen in de community.

Stap 3. Hierna maken wij je persoonlijke actie aan zodat je deze eenvoudig kunt delen via whatsapp, Facebook of andere sociale media.

Op deze manier zijn we die dagen niet alleen met elkaar verbonden maar zorgen we er ook voor dat wetenschappelijk onderzoek door gaat. Want dat is brood nodig!