De negende van…

Arthur

Arthur is een van de initiatiefnemers van Stichting De negende van …  

Als musicus was hij steeds op zoek naar creatieve manieren om zijn bezieling te delen. Hij doceerde en organiseerde verrassende muzikale evenementen. Zo trakteerde hij nietsvermoedende passanten op prachtige klassieke muziek, weerklinkend van balkons, ramen en deuren in zijn straat. Gewoon omdat het . . . kon.

Arthur kreeg te horen dat hij lijdt aan de erfelijke ziekte DFNA9 en hiermee zijn gehoor en evenwicht zal verliezen. Toen hij zich besefte dat zijn lot ook zijn kinderen kan treffen kwam hij in actie. Hij benaderde lotgenoten, sprak met specialisten en dook in de literatuur. Dit leidde hem naar een opzienbarende overtuiging; DFNA9 is met voldoende middelen, in afzienbare tijd uit de wereld te helpen.

De componist in hem laat opnieuw van zich horen. Hij richt stichting De negende van … op. Ditmaal geen symfonie uitgevoerd door muzikanten en instrumenten maar een samenspel van mensen die samen vanuit eigen talent DFNA9 willen verslaan. 

Op deze website telt  een digitale klok af. Negen jaar, negen maanden, negen weken, negen dagen en negen uur. Arthur weet dat je met passie, talent en de juiste mensen om je heen tot luisterrijke resultaten kan komen. Doe je mee? Je kunt vanuit jouw eigen talent een actie starten, meedoen aan bestaande acties en doneren. Daarnaast ben je hier altijd welkom om te bezien hoe onze strijd tegen DFNA9 verloopt.